Kommentera

Nytt liv

”Då ni alltså har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida.” (Kol 3:1)

Ett enda ögonblick kan förändra hela ditt liv. Detta är en sanning som ofta gäller negativa och tragiska händelser. En bilolycka, en arbetsförlust eller en diagnos kan verkligen förändra hela livet på ett ögonblick.

Men inte allt som förändrar våra liv på ett ögonblick är något tråkigt. Ögonblicket när en mamma och pappa hör sin nyfödda bebis skrika för första gången – då förändras deras liv på ett ögonblick … och till det bättre. Det nya människolivet som anlänt i förlossningsrummet har fört med sig en förändrad värld för hela familjen.

Det nya livet vid den tomma graven på påskmorgonen förde med sig nytt liv och en förändrad värld för alla som tror på Jesus. Och vi var inte ens där den första påskdagen! Vi vandrade inte med kvinnorna som kom med myrra och aloe. Vi lutade inte våra huvuden in i graven tillsammans med Petrus och Johannes där endast linnebindlarna och en ensam huvudduk fanns kvar. Vi var inte heller där när nytt liv kom in i den livlösa kroppen, och döden plötsligt förlorade sin makt. Vi var inte där. Men ändå säger Paulus till kolosserna, och till oss: “Ni har uppstått med Kristus.”

Hur kan det vara så? När den Helige Ande verkar tro i en människas hjärta förändras hela hennes liv på ett ögonblick. Genom tron blir Jesus och hans folk orubbligt sammanflätade. Han har levt ett fullkomligt liv inför Gud. Genom tron mottar du och jag detta perfekta liv. Han har besegrat döden. Genom tron kommer du och jag en dag att besegra döden.

Nej, vi var inte där med kvinnorna för att höra änglarnas budskap. Vi gick inte in i graven tillsammans med Petrus och Johannes. Vi behöver inte gå tillbaka i tiden för att uppstå med Kristus. Istället kommer Kristus till oss – till våra hjärtan genom tron som bär med sig uppståndelsens kraft: Glädje där det endast fanns sorg. Hopp där det endast fanns förtvivlan. Nytt liv där det endast fanns död. Se på den tomma graven och var glad – allt förändrades på ett ögonblick!

Bön: Uppståndne Frälsare, jag fröjdas över din uppståndelse och hoppet som du gett mig. Tack för att du har besegrat döden och delat din seger med mig. Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Betraktelsen är översatt och publicerad med välsignelse från WELS. Du kan även läsa dagliga betraktelser på WELS.net på engelska.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.