Kommentera

Att förkunna evangelium behöver inte vara komplicerat

”Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och de förklaras rättfärdiga som en gåva, av hans nåd, därför att de är friköpta av Kristus Jesus.” Rom 3:23-24

Många av oss har säkert varit med om situationer där vi haft chans att berätta om vår tro för någon i vår omgivning, men ändå inte gjort det. Kanske för att vi inte vågat, av rädsla för vad folk ska tycka om oss, eller för att vi inte vetat vad man ska säga eller hur man ska börja. Att förkunna evangelium behöver dock inte vara komplicerat eller kräva någon djuplodande teologisk utbildning.

De två korta verserna ovan uttrycker allt en människa behöver veta för att bli frälst. Verserna behöver egentligen ingen utläggning utan förkunnar i sin enkelhet lagens och evangeliets budskap. Vi är inte rättfärdiga i oss själva, utan vi förklaras rättfärdiga, helt gratis, därför att vi är friköpta av Kristus Jesus. Evangeliets budskap är på samma gång både ofattbart fantastiskt och enkelt.

När vi förkunnar Guds Ord är det inte vår vältalighet som är avgörande, utan Ordet i sig är kraftfullt och kan verka tro hos människor. ”Det ska inte komma tillbaka till mig förgäves utan att ha gjort vad jag vill och utfört vad jag sänt det till” (Jes 55:11). Vi behöver inte heller känna oss ensamma när vi berättar om vår tro, för Gud själv står vid vår sida. Amen

Olle Sjödahl

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.