Kommentera

Var är Gud?

“Nej, detta är den fasta jag vill ha:
(…) Dela ditt bröd med den hungrige,
ge de fattiga och hemlösa en boning,
klä den nakne när du ser honom
och dra dig inte undan
för den som är ditt kött och blod.
Då ska ditt ljus bryta fram som gryningen
och ditt helande växa fram med hast.
Din rättfärdighet ska gå framför dig
och Herrens härlighet följa i dina spår.
Då ska Herren svara när du åkallar honom.
När du ropar, ska han säga: ’Här är jag.’“
Jes 58:6-9

“Jag visar Gud hur mycket jag ångrar mina synder, men Gud märker det inte.”

“Jag gör alla möjliga goda saker, men Gud återgäldar det inte.”

“Jag ber ständigt, men Gud lyssnar inte.”

“Var är Gud någonstans?”

Det är naturligt för oss att säga sådana saker när livet går oss emot. Vi förväntar oss att om vi bara gör gott och arbetar hårt kommer det goda att återvända till oss. Vi antar att det borde vara på samma sätt med Gud. “Om jag gör vad Gud befaller mig, då borde Gud belöna mig. Det är ju bara rättvist.”

Men det är inte så Gud gör. Gud är inte god och nådig mot oss eftersom vi är goda mot Honom eller nådiga mot andra. Han är god mot oss eftersom Han är god. Han ger oss vad vi inte förtjänar. Han ger förlåtelse, dagligt bröd och evigt liv genom tron på Kristus som levde, dog och stod upp igen för oss.

Vad vill Gud ha? Han vill ha hjärtan som ödmjukt erkänner sin synd och vänder sig bort från den. Han vill ha en sådan tro som med glädje förtröstar på och vänder sig till Jesus för förlåtelse. Han vill ha liv som svarar på Hans nåd med tacksägelse genom att uppriktigt tjäna andra.

Var är Gud? Du hittar Honom där Han har lovat att alltid vara – i sitt Ord, upptecknat i Bibeln. Låt Guds Ord vara din glädje och han kommer att mätta ditt hjärtas önskningar. “Du visar mig livets väg. Jag mättas av glädje inför ditt ansikte, av ljuvlighet på din högra sida för evigt” (Ps 16:11).

Bön: Jesus, Frälsare, tvätta mig från allt jag gjort fel idag. Gör mig ständigt lik dig; god och mild, vänlig och sann. Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Betraktelsen är översatt och publicerad med välsignelse från WELS. Du kan även läsa dagliga betraktelser på WELS.net på engelska.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.