Kommentera

Varför vi firar gudstjänst

“Se, dagar ska komma, säger Herren, då jag sluter ett nytt förbund med Israels hus och med Juda hus . . . för jag ska förlåta deras missgärningar och aldrig mer minnas deras synder.” (Jer 31:31,34)

”Varför gå till kyrkan? Allt som vi får i kyrkan kan vi ju även få på webben, eller? Jag kan googla bra predikningar. Jag kan pyssla ihop den perfekta spellistan med kristna sånger. Så varför skulle jag gå till en byggnad, när jag kan få all den bibliska informationen jag kunde begära på internet?”

Det är en berättigad fråga. Du kan få all möjlig bra biblisk information på webben. Men att delta under en gudstjänst är mycket mer än att skaffa information. Under gudstjänsten kommer du vara omgiven av medkristna. Det kan hända att det är den enda gången under veckan som du inte är i minoritet. Värdet i detta kan inte överskattas. Vi blir som dem vi församlas med.

Gudstjänsten är också där Gud bekräftar sitt förbund med oss. Hjärtat i detta förbund hittar vi i Jeremias bok: “Jag ska förlåta deras missgärningar och aldrig mer minnas deras synder.” Gud slöt det nya förbundet med oss när han sände Jesus för att betala för alla våra synder. Vi påminns om detta varje gång vi får höra pastorn förkunna att våra synder är förlåtna. Vilken välsignelse! Det är inte att undra på att vi vill fira gudstjänst så att vi får höra dessa trösterika ord.

Det är sant att det finns massor av andliga resurser på webben. Men Gud har format våra regelbundna sammankomster för att ge sin förlåtelse på ett särskilt sätt under gudstjänsten. Så var ska du gå det här året för att fira gudstjänst?

Bön: Herre Gud, tack för att du gett oss Kyrkan. Led mig att samlas med andra troende så att jag kan ta emot din förlåtelse och bli stärkt att leva för dig. Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Betraktelsen är översatt och publicerad med välsignelse från WELS. Du kan även läsa dagliga betraktelser på WELS.net på engelska.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.