Kommentera

Sprid budskapet!

“Alla uppfylldes av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala. … När dånet hördes samlades folkskaran, och alla var skakade eftersom var och en hörde sitt eget språk talas. Häpna och förundrade frågade de: Är de inte galileer, alla de som talar? Hur kan då var och en av oss höra sitt eget modersmål?” – Apg 2:4,6-8

Föreställ dig att du kan tala ett främmande språk utan att studerat det. Du står framför en person som inte kan tala ditt modersmål. Du vet vad du vill säga, du öppnar din mun och du talar ord som uttrycker vad du vill säga, men de är inte på ditt eget språk, utan på din medmänniskas språk. Vore inte det häftigt? Sådan är gåvan att tala i tungor.

Gud gav denna gåva till sina lärjungar under pingsten. Det var en särskild gåva från den Helige Ande. Det var inte för att imponera på folk. Det var inte för att göra dessa lärjungar stolta över hur speciella de var. Det hade endast ett syfte: att sprida budskapet.

Jesus hade uppstått från de döda och uppstigit till himlen. Hans lärjungar skulle predika omvändelse och syndernas förlåtelse till alla de mötte. Men vad om dessa pratade ett annorlunda språk? Lärjungarna var alla från samma folkslag och de pratade alla de samma språken. Skulle de nu behöva ta sig tid att lära ett nytt språk för att föra evangeliet till världens änder?

Istället för att behöva ta sig den tiden mottog lärjungarna gåvan att tala i tungor. Efter att evangeliet hade förts vidare till många människor som talade många språk behövde inte Anden ge denna gåva längre.

Du skulle kanske önska att du också hade denna gåva. Men Gud vet exakt vad han håller på med. Han har gett dig andra gåvor. En gåva han gett dig är ett ångerfullt hjärta. En annan gåva är din kunskap och tro på att Jesus är din Frälsare. Ännu en gåva är din önskan att få detta budskap om Jesus ut. Må Gud välsigna dig i att göra det!

Bön: Helige Ande, ge mig viljan och möjligheten att tala om Jesus med alla jag möter. Amen.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.