Kommentera

Låt Herren bära din börda

“Jag har mycket mer att säga er, men ni kan inte bära det nu.” – Joh 16:12

Den kristne författaren Corrie ten Boom berättar i en av sina böcker en historia om sin far. Som ett barn var Corrie en väldigt nyfiken liten flicka. En gång, däremot, bad hon sin far förklara något hon fortfarande var alldeles för ung att förstå. Men istället för att ignorera henne gjorde hennes far något storartat i den stunden för att lära henne en viktig sanning.

Han var en urmakare och där bredvid sig hade han sin resväska full av klockor och reservdelar. Han pekade på sin resväska och frågade: “Corrie, kan du vara så snäll att bära denna för mig?” Hon gick bort till väskan och försökte. Men resväskan var alldeles för mycket för henne att bära.

“Den är för tung” sade hon.

“Ja,” svarade hennes far “och det skulle vara en väldigt usel pappa att fråga sin lilla flicka att bära en så tung börda. Och du ser, Corrie, det är på samma sätt med kunskap. När du blir äldre och starkare kan du bära den. Men innan dess måste du låta mig bära den för dig.”

Vår Herre har samma kärleksfulla inställning mot dig och mig. Det är uppenbart att det går upp och ner här i livet. När du och jag upplever medgångar och motgångar är det lätt hänt att fråga: “Varför?” “Varför händer detta mig just nu? Varför händer detta mitt barn? Varför går inte saker som jag planerat? Varför tillåter Herren att detta händer i mitt liv?”

Det finns förstås många tänkbara svar på våra frågor. Men när svaren inte är omedelbart uppenbara, kom ihåg Herrens hjärta! Hans hjärta pulserar med en kärlek för dig och mig som vi aldrig helt och hållet kan greppa. Det är samma kärlek som drev honom att marschera till korset för att ta bort våra synder. Han har gjort allt detta för att göra oss till sina egna.

Kom ihåg hans hjärta när du bär en börda som verkar för tung att bära och du undrar: “Varför?” Han kommer kanske inte att uppenbara svaret på en gång. Men du ska veta att han älskar dig. Och, han kan bära vad du inte kan.

Bön: Herre Jesus, när jag är rådvill av vad som händer och nedtyngd av en börda som är för tung att bära, påminn mig om din kärlek och bär vad jag inte kan. Amen.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.