Kommentera

Kriget är över

“När vi nu har förklarats rättfärdiga av tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus.” – Rom 5:1

Visste du att japanska soldater fortfarande kämpade andra världskriget så sent som 1980? Det beror på att det i stilla havet finns en oerhörd stor mängd små öar. I krigets kaos blev några japanska soldater isolerade och bortglömda på dessa öar. Därmed fortsatte de år efter år att leva som om kriget fortfarande pågick.

Samma sak kan hända med mig. I detta livets kaos i denna syndiga värld kan jag bli isolerad. I min isolation letar jag efter svar inuti mig själv. Men svaren jag hittar på skapar bara ännu mer stress, frustration, och tomhet i min själ. Som en följd kan jag använda en lång, lång tid där jag kämpar för att fylla mig själv med en frid jag aldrig hittar. Det är som att kämpa ett krig som aldrig slutar.

Här är den Goda Nyheten: Kriget är över. Den verkliga friden är här. Men denna frid är bättre än slutet på en militär konflikt. Det är nu frid med Gud. Och denna frid med Gud beror inte på hur mina känslor svänger från den ena dagen till den nästa. Friden jag har med Gud är en konkret realitet vare sig jag känner det eller inte. Detta är sant eftersom friden jag har med Gud endast kommer genom tron på vad Jesus redan gjort i mitt ställe. Genom Jesu liv förklarar Gud mig helig. Genom Jesu död på korset förklarar Gud mig förlåten. På grund av Jesus har jag inget mer att vara rädd för.

Om du har varit för länge på en självgjord ö är det nu dags att ta dig därifrån. Jesus har kommit. Friden med Gud är din. Kriget är över.

Bön: Himmelske Fader, förlåt mig för alla sätt som jag har isolerat mig själv från dig. I Jesus har jag verklig frid. Omslut mig med dina löften. Amen.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.