Kommentera

Frälsningen tillhör vår Gud

Därefter såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och inför Lammet, klädda i vita kläder och med palmblad i sina händer, och de ropade med stark röst:

“Frälsningen tillhör vår Gud,
som sitter på tronen,
och Lammet!”

– Upp 7:9-10

Mot slutet av hans jordiska ämbete red Jesus in i Jerusalem. Han satt på ryggen av en lånad åsna och var på väg att etablera sig själv som kungarnas Kung och herrarnas Herre. Skaror av judar som också var på väg till Jerusalem för att fira påsken gick före och efter honom. De lade palmgrenar och sina resemantlar vid Jesu fötter. Med höjda röster ropade de, “Fräls oss nu!”

I början av Jesu härliga regerande får Johannes se Jesus igen. Han är omgiven av en enorm skara. Men nu är inte Jesus på väg någonstans. Han sitter på sin tron i det himmelska Jerusalem. Han har etablerat sig själv som Kung – Lammet som besegrade synden genom att ge sitt liv för världen och som övervann döden genom att ta tillbaka sitt liv igen.

Skaran som omger honom är inte heller på väg någonstans. Deras resa är över. Dessa är inte bara judar. De är människor från jordens varje hörn, av varje hudfärg och varje språk. Med höjda röster förkunnar de: “Frälsningen tillhör vår Gud.”

Har du det kämpigt? Behöver du hjälp? Du kan lita på Jesus. Eftersom han är sann Gud och sann Människa som dog och stod upp igen skänker han läkedom och hopp till alla som förtröstar på honom. Vandra med honom genom ditt jordiska liv. Följ vägen som han har lagt ut för dig i sitt Ord. När den vägen blir tuff be om hans hjälp och förtrösta på hans frälsning från synden och döden.

Din Kung läker sjukdomar, mättar de hungriga, uppväcker döda och förlåter synder. Bara kom ihåg: hans rike är inte av den här världen, och denna värld är inte ditt hem. För du är bara på genomresa. Från kors till krona. Från jord till evighet. Från nöd till salighet. Från nåd till härlighet. Himlen är ditt mål. Och detta saliga mål är värd alla svårigheter!

Bön: Led mig, O Guds Lamm. Jag vill följa dig. Hör min bön när min vandring blir kämpig. Tack för att du har frälst mig från synden och döden! Amen.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.