Kommentera

Jesus förstår vad vi går genom

Vi har inte en överstepräst som inte kan ha medlidande med våra svagheter, utan en som har varit frestad i allt liksom vi fast utan synd. Låt oss därför frimodigt gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid. (Hebr 4:15-16)

Det händer ständigt i sociala medier att någon frågar: “Har någon annan upplevt det här?” Denne söker efter någon som kan sympatisera, visa medlidande eller föreslå en väg framåt.

När vi frestas att synda kan vi börja undra ifall Jesus kan ha medlidande med oss. Kan han verkligen förstå vad vi går genom?

Bibeln försäkrar oss att Jesus verkligen förstår oss och även har medlidande med oss. Han är en verklig människa och fick lida verkliga frestelser som vi – fast utan att synda till skillnad från oss! Som en följd kunde han offra sitt perfekta liv i vårt ställe, ta vårt straff för våra synder på sig själv och ge oss sin rättfärdighet genom tron.

Detta betyder att vi kan be till Jesus med frimodighet i alla situationer. När vi frestas, kan vi be om styrka. När vi har fallit i synd, kan vi be om förlåtelse. När vi har det svårt, kan vi be att Jesus ska ge oss exakt vad vi behöver.

Jesus förstår vad vi går genom och vet precis hur han ska hjälpa oss. Faktiskt vet han bättre än vi själva vad vi behöver. Han har gått genom vad vi går genom, och han vill också hjälpa oss genom våra frestelser, hela vägen till himlen!

Bön: Herre Jesus, vi går fram till nådens tron med frimodighet. Ge oss barmhärtighet och nåd; och hjälp oss i rätt tid. Amen.

(Betraktelsen är översatt och använd med tillstånd från WELS)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.