Kommentera

Frid i Jesus är sann frid

“Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Gud med tacksamhet i era hjärtan.” (Kol 3:16)

I 1971 producerade ett välkänt läskföretag en sång som snabbt hann bli en hitlåt. TV-reklamen visade unga människor från många olika kulturer på en solig sluttning i Italien som sjöng refrängen: “I’d like to teach the world to sing in perfect harmony. I’d like to buy the world a Coke and keep it company.” Reklamen blev en stor succé. Radiostationer kring hela landet mottog många förfrågningar för att sången skulle bli spelad på radio. Tydligen gav både melodin och budskapet resonans med människorna som längtade efter harmoni mellan nationerna.

Vår värld är lika kaotisk i dag som den var i början på 70-talet, om inte ännu mer. Vi tröttnar på den ständiga konflikten kring oss. Så mycket bråk och strider i nyheterna, på internet, på arbetet och i våra hem. Vi skulle önska det fanns en enkel väg till frid – ett sätt att få alla att arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Men människohjärtat är av naturen benäget att vara själviskt och misstänksamt. I otaliga århundraden har vi levt i en oändlig konflikt. Tydligen finns det ingen sång (eller läsk) som på egen hand kan skapa sann frid och enhet.

När Kristus Jesus kallar sitt folk att vandra tillsammans i hans namn använder han inte något fyndigt knep eller känslomässig manipulation för att förena oss. Sångerna vi sjunger i våra kristna församlingar består inte av tomma sångtexter, men av bestående sanningar. Nästa gång du deltar under en gudstjänst, ge noga akt på orden i sångerna som du sjunger. Melodierna i sig själva kan vara forntida eller nutida, och kompositionerna kan vara bekanta eller nya för dig. Men lyssna noga på orden. Begrunda ordens betydelse och vikt för dig, för din familj och för alla människor.

Goda kristna sånger kommer att peka på Guds kärlek i Kristus som är uppenbarad för oss i Skrifterna. De talar om de många välsignelserna Gud fortsätter att skänka oss: förlåtelse, frid, liv, frälsning – allt det som hans fullkomliga Son Jesus gjorde, då han kom för att förena oss syndare med en helig Gud. Genom hans offer har vi blivit försonade med Gud och varandra. Tron på Guds löften förenar oss med människorna som sitter på kyrkbänkarna bredvid oss – och med alla över hela världen som har en gemensam Frälsare, Jesus Kristus. Vi kan inte låta bli att förena våra röster tillsammans för att tacka honom. Frid i Jesus är ingen inbillning. Frid i Jesus är sann frid.

Bön:

Herre Jesus, öppna mina läppar att sjunga ditt lov tillsammans med ditt folk överallt. Amen.

(Betraktelsen är översatt och använd med tillstånd från WELS)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.