Kommentera

Kurs om kristna relationer juni 2016

Många minns med tacksamhet pastor Don Patterson som var huvudtalare vid sommarlägret på Hjälmargården 2013. Temat var ”Den kristna familjen” (inspelningar finns här på bekannelse.se). Flera kvällar samlades många, främst ungdomar, kring Don och hans hustru Mary som efter det ordinarie programmet outtröttligt svarade på frågor och samtalade om problem och glädjeämnen när det gäller relationer, familj och barnuppfostran. De har stor erfarenhet av att leda seminarier om detta och är så uppbokade i sitt hemland USA att vi fick vänta nästan två år för att få en tid med dem.

Skriv redan nu in 16-19 juni 2016 i din kalender! Kursen kommer att hållas på natursköna Hjortsbergagården nära Alvesta där LBK redan haft flera läger för olika åldrar. Programmet är inte spikat än, men torsdagen 16/6 är tänkt för präster.

Föreslagna ämnen:
– Hur är det att leva i en relation där den ena parten tror men inte den andra?
– Hur ska jag förhålla mig till familjemedlemmar (makar, barn, syskon etc.) som lämnat kyrkan eller tappat tron? Vad kan jag göra för att vinna dem tillbaka?
– Hur kan jag vara ett andligt stöd för barn och barnbarn?
– Hur kan jag vara ett andligt stöd om jag är ensamstående?
– Omoraliska filmer, TV-serier, utmanande klädsel, samhällets syn på sex och partnerskap. Hur kan jag som kristen utrusta barn så de inte dras med i omvärldens omoraliska levnadssätt?
– Bibelns syn på äktenskap och skilsmässa. Realistiska förväntningar. Hur blir det i praktiken?
– Åldrande och sjukdom

Pris för all inclusive på Hjortsbergagården 525:-/dygn.

Försumma inte denna enastående möjlighet att lära dig tillämpa Guds Ords undervisning i ditt eget liv i en tid då så många inte kan eller vill tro. Information och anmälan: Ingrid Olsson (ingridolsson20@gmail.com).

Alla är välkomna! Man behöver inte vara med medlem i någon av LBK:s församlingar för att vara med.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.