Kommentera

Till minne av Alvar Svenson (1946-2015)

Kära bröder och systrar i Kristus!

Som de allra flesta av er redan vet så fick vår käre Alvar Svenson flytta hem vid 2-tiden på natten den 2:a februari. Hans familj var vid hans sida och enligt Elaine så skedde det lugnt och stilla. Han har nu lämnat den stridande kyrkan och fått träda in i den triumferande där han får sjunga Lammets nya sång och där ingen cancer och inga tårar mera finns.

Söndag efter gudstjänsten var jag och Lars Gunnarsson uppe på sjukhuset i Ljungby och firade nattvard med Alvar. Han var mycket svag, och pratade väldigt tyst. Han sa nästan bara ja och nej. Andningen var svag och han andades bara med hjälp av syrgas.

Dagen innan Alvars död predikade vi över den ”fria absolut oförskyllda nåden för Kristi skull”. Detta fick jag höra Alvar Svenson predika om för mer än 40 år sedan. Han har varit en ”rätt lärare”. Skriften har varit hans ledstjärna i allt. I LBK var Alvar en centralgestalt och omtyckt av alla för sin tydliga och enkla undervisning. Han hade många ledande positioner i kyrkan under åren. I lärokommissionen har han dragit ett tungt lass under många år. I Biblicum var han en flitig skribent och dessutom dess ordförande. Vi kommer att minnas Alvar i vår kyrkotidning Bibel och Bekännelse framöver.

I Kristus
Ingvar Adriansson

Saliga de som ifrån världens öden
Somnar i Jesu Kristi tro i döden!
Herren skall föra deras själ ur nöden
Hem till sin glädje.
(Luthersk psalmbok 74:1)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.