Kommentera

Kyrknytt från S:t Johannes församling

David Åkerlund inleder pastorspraktik: David Åkerlund, som allt sedan S:t Johannes församlings tillkomst 1.8.2008 har fungerat som styrelsens ordförande, har studerat teologi på distans och också deltagit i en del kurser i Sverige och Europa. Han studerar fortsättningsvis under ledning av LBK:s studierektor för distansundervisningen, Peter Öman. Församlingens styrelse har nu beslutat kalla honom att fullgöra den praktik som är bruklig innan den studerande prövas och eventuellt kallas till pastor. David har tackat ja till kallelsen. Läs mer på sanktjohannes.info.

Bibeldag 29/3 i Pedersöre: Finland S:t Johannes ev-luth församling brukar ordna bibelhelger eller bibeldagar två gånger per termin. Denna vår blir det en dag i Lepplax bykyrka i Pedersöre, palmsöndagen den 29 mars med temat ‘Kyrkan’. Du hittar programmet på sanktjohannes.info.

Fler nyheter från Finland: Det planeras inför det första utskicket av finska upplagan av Bibel och Bekännelse som kommer att vara ett samarbete med Lutherska bekännelsekyrkans BoB-redaktion. Vi tipsar också om att S:t Johannes församling har påbörjat en podcast för predikningar som gör att nya predikningar kan hämtas automatiskt till dator/pekplatta/mobil.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.