Kommentera

Jesus i Templet vid 12 års ålder

Efter en dags resa började Josef och Maria söka efter Jesus och de gav inte upp förrän de funnit honom. När de fann honom, var han där han skulle vara. Deras sökande var onödigt de borde vetat var han uppehöll sig. Han håller sina löfte, han är lydig mot sin Fader. Då återkommer vår fråga: var kan vi finna honom, eller var finns han? Jo, där han lovat vara nämligen i ordet och de heliga sakramenten.

Jesus säger själv till de judar som satt tro till honom, enligt Joh 8:31 ff ”Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar och ni ska förstå sanningen och sanningen ska göra er fria. Om nu Sonen gör er fria blir ni verkligen fria. Varför förstår ni inte vad jag säger? Därför att ni inte kan lyssna till mitt ord. Men mig tror ni inte därför att jag säger er sanningen. Amen, amen säger jag er: den som bevarar mitt ord skall aldrig någonsin se döden”.

Av dessa ord borde vi lära oss var vi kan finna honom. Han är där han har lovat vara och vi skulle lära oss att allt annat sökande är totalt meningslöst. Vi ska komma ihåg: han är lydig sin Faders vilja. (Ur predikan 2003 A. Svenson)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.