Kommentera

Tacka Gud under livets alla förhållanden

På den dagen skall du säga: ”Jag tackar dig, HERRE, du var vred på mig, men din vrede har upphört och du tröstar mig. Se, Gud är min frälsning, jag är trygg och fruktar inte, ty HERREN HERREN är min starkhet och min lovsång. Han har blivit min frälsning.” Jes 12:1
Jesaja ser fram emot den messianska tiden. Då skall Guds vrede upphöra och Gud själv skall ge trösten. Det är för detta som profeten tackar Gud. Vreden skall vändas till tröst. Vi kan tacka inte bara för det som skall ske utan för det som redan har skett. Gud är vår starkhet, frälsning och lovsång.
På tacksägelsedagen tänker vi på allt det goda Gud ger oss. Från det dagliga brödet till hus och hem och allt vad vi behöver för livets uppehälle. Frälsningens under att vi får vara Guds barn Jesus Kristus och att den Helige Ande öppnar våra öron och ögon för det eviga ordet.
Varje dag är alltså för en kristen en tacksägelsedag som vi läser i Hebreerbrevet: Låt oss därför genom honom alltid frambära lovets offer till Gud, en frukt från läppar som prisar hans namn. Och glöm inte att göra gott och dela med er, ty sådana offer har Gud behag till. Hebr. 13:15-16.
Vill man göra något stort för att visa sin tacksamhet mot Gud då ska man börja med de små uppgifterna i vardagen, där man kan tjäna och trösta en broder som behöver hjälp.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.