Kommentera

Att lyssna i tro

 

”Hur kan han känna Skrifterna, han som inte har studerat? Dessa ord är en del av söndagens evangelium när Jesus undervisar judarna vid tempelplatsen. Med sin undervisning visar Jesus att han är den utvalde som är sänd av Gud. Han kom med ett bestämt uppdrag: att rädda världen från synd och död.
Vi bekänner att Jesus blev människa eftersom han måste gå in i hela mänsklighetens ställe och lida konsekvenserna av mänsklighetens synd. Det skedde när han blev slagen och korsfäst och dog. Hans offer var tillräckligt inte bara för att han var ett oskyldigt offer. Han var också Guds Son.
Att lyssna i tro det är att ta vara på ordet gärna bruka och lära det som Luther säger. Att varje dag leva av det och veta att hans nåd är varje morgon ny. Att lyssna i tro är att kasta alla bekymmer på honom, att i trohet lita på hans hela och fulla omsorg om var och en av oss. Som kristna kan vi varje dag säga ”Jag går med Jesus var jag går, han vandrar vid min sida. Han läker mig med sina sår och hjälper mig att strida.”

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.