Kommentera

Det förlorade fåret

 

forlorade-faret-blir-raddat-1369549614

 Tänk på detta, du Jakob, du Israel, ty du är min tjänare. 
Jag har format dig, du är min tjänare. 
Israel, du blir inte bortglömd av mig. 
Jag har utplånat dina överträdelser som ett moln, 
dina synder som en sky. Vänd om till mig, ty jag har återlöst dig.  Jes 44:21-22

Det finns en väg tillbaka hem. Det är evangeliet i profetens budskap. Också de, som har svikit den ende sanne Guden och hemfallit åt att dyrka falska avgudar, har en väg tillbaka. När de glömde Herren glömde han inte dem. Han kan inte glömma eller överge dem som han har skapat, även om de är otrogna tjänare.

Israel måste också besinna sig och tänka på det som har varit. Guds folk måste se och erkänna sin synd, då de övergav sin skapare och herre för att följa andra gudar. På den vägen måste det gå. Synden måste inses för att kunna överges, den måste bekännas för att kunna förlåtas.

Så vände också den förlorade Sonen tillbaka hem. Han insåg vad han höll på med. Det liv som han levde förde honom bort från sin far och bort från tron på Gud. Lagen hade träffat honom. Han återvände till sitt hem där hans far tog emot honom med öppna armar. Hans far sköt inte honom bort ifrån sig och undrade om han ångrat sig tillräckligt utan glädjen över att en syndare som omvänt sig blev istället till fest. Ja även bland Guds blir det glädje när en syndare omvänder sig. Luk 15:10

 

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.