Kommentera

Att lyssna till Herrens röst – Apostladagen

fisk

I vårt evangelium läste vi om att Petrus och hans vänner hade varit ute och fiskat hela natten och de kommer hem besvikna utan att ha fångat någonting. De sitter och ordnar med sina nät då Jesus kommer och ber honom om hjälp. Han behöver Petrus båt så att han kan stå i den och predika, så att alla kan höra och se honom. Så blir båten en predikostol, där Jesus talar om synd och nåd och visar Petrus att han nu ska fånga människor.

Med Paulus var det på samma sätt, denne lärjunge hade inget grant förflutet. Han var farisee och driven i lagen. Han trodde sig göra Gud den största tjänst när han förföljde de kristna. Så fick Gud slå honom med blindhet för att han skulle se. Undren i den undervisning som sedan skulle bli till välsignelse för så många.  Genom hans undervisning vet du och jag att också vi är barn till Abraham.

Nu är det inte bara Paulus och Petrus vi ska tänka på idag utan alla de som gått både före och alla som kommit efter dessa. Jesaja var en av dessa och där läser vi i det 6 kap: Och jag hörde HERRENS röst. Han sade: ”Vem skall jag sända och vem vill vara vår budbärare?” Då sade jag: ”Här är jag, sänd mig!” Och Jeremia oroar för att förkunna men han skriver: Då sade HERREN till mig: ”Säg inte: Jag är för ung, utan gå vart jag än sänder dig och tala vad jag än befaller dig. Vi har nu nämnt fyra goda representanter för oss alla och de som de har gemensamt var att de lyssnade till vad Herren hade att säga.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.