Kommentera

Att följa i Jesu spår

spår

I Jesu spår är tryggt att vandra, Ty de gå hem till livets land Och sluta ej som många andra Vid dödens töckenhöljda strand. Jag går med Jesus var jag går han vandrar vid min sida. Han läker mig med sina sår och hjälper mig att strida. Så har teologer och psalmförfattare i korta ordalag försökt att beskriva vad det innebär att följa Jesus.

Vår text från Lukas visar hur Jesus tänker när han vill få människor att följa honom och Jesus visar sin stränghet och sin godhet på ett sätt att både lärjungarna och vi inte alltid logiskt får ihop det. Nog tycker vi att Jesus i dagens text nog kunde visat de där människorna i den samaritiska byn vad som gäller när mästaren själv kommer! Och motsatt, nog kunde väl mannen få begrava sin far innan han börjar följa Herren Jesus.

Lukas berättar för oss att tiden nu var inne för Jesu upptagande till himlen. Och därför vänder Jesus sina steg mot Jerusalem. Han vänder sitt ansikte mot Jerusalem, säger vår Bibel.  Han är fast besluten att gå dit. Samma tanke uttrycker Johannes med de orden att han nu går till Fadern.

Jesus är på väg till himmelen och hans väg går genom Jerusalem. I Jerusalem står ett kors och väntar på honom. Och korset ger oss livet tillbaka, där du och jag borde hänga för alla våra fel, brister och synder går han in i vårt ställe. Han gör det frivilligt eftersom han älskar världen, den i synd fallna världen. Det blir glädje i himmelen över en enda syndare som gör bättring och följer Herren Jesus!
 

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.