Kommentera

Låt oss hålla fast vid bekännelsen

worms

(Luther vid riksdagen i Worms)

Lutherska bekännelsekyrkan i Sverige vill rikta följande uppmaning till Sveriges folk: Vänd om till Herren och hans Ord innan det är för sent! Tillbaka till Bibeln! Jesus Kristus är världens ende Frälsare och hans Ord är sanning.

Avfallet från Guds ord är oerhört i vår tid och förför många till evigt fördärv. Den moderna bibelkritiken förstör den kristna tron och för med sig Guds dom. Endast Guds ord kan leda människor till himmelen. Att tro på Gud utan att tro på hans Ord är en omöjlighet.

Lutherska Bekännelsekyrkan i Sverige bekänner sig till hela Bibeln som Guds ofelbara och inspirerade ord. Bibelns budskap om Kristus, som borttagit hela världens synd, måste ljuda klart i all predikan, om människor skall bli räddade undan helvetets dom. Det är kärlekslöst att inte varna för faran av att gå evigt förlorad och i stället predika människotankar.

Att förkunna Guds lag och bestraffa all slags synd är en viktig del av kyrkans förkunnelse. Kyrkan får inte tiga, när ofödda barn mördas eller när normlöshet och otukt dominerar den statliga skolundervisningen.  Det är också ett allvarligt avsteg från Guds Ord, om man istället för Bibelns kunskaper sätter ett socialt evangelium och politiska deklarationer. Kyrkans huvudbudskap måste vara evangelium om syndernas förlåtelse för Jesu Kristi skull. (Kommunike vid Lutherkska Bekännelskyrkans första årsmöte 16 augusti 1975)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.