Kommentera

Kristi Himmelsfärd

himmelsfärd

 

 

På torsdag firar vi Kristi himmelsfärds dag.  Men vad innebär himmelsfärden? Jesus avslutar sin verksamhet här på jorden. De något förundrade lärjungarna fick vid himmelsfärden besök av två män i vita kläder som sade: varför står ni och ser mot himmelen. De förklarar nu att Han har farit upp till himmelen för det var ju därifrån han kom och dit vänder åter för att ännu en gång komma tillbaka. Vid det tillfället behöver vi inte stå tafatta och undrande som lärjungarna på Oljeberget utan då ska vi få följa med honom. Då blir det en resa som inget charterbolag i denna världen ens kommer i närheten av.

Jesus for till himmelen dvs inte det som vi ser när vi tittar rakt upp, eftersom himlarnas himmel rymmer honom icke. Och fast han lämnat oss så är han med oss alla dagar intill tidens ände. Men Gud har givit oss himlavalvet som symbol för sitt majestät och sitt välde. Om detta vittnar även den 19 psalmen.

2 Himlarna vittnar om Guds härlighet,
himlavalvet förkunnar hans händers verk.
3 Den ena dagen talar om det för den andra,
den ena natten kungör det för den andra,
4 utan tal och utan ord, deras röst hörs inte.
5 De når ut över hela jorden, deras ord når till världens ände.
Åt solen har han gjort en hydda i dem,

 

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.