Kommentera

Den Gode Herden

herde

Fridens Gud, som i kraft av ett evigt förbunds blod har fört fårens store herde, vår Herre Jesus Kristus, upp från de döda, han må fullkomna er i allt gott, så att ni gör hans vilja. Och må han verka i oss det som behagar honom, genom Jesus Kristus. Honom tillhör äran i evigheternas evigheter, amen. Hebr 13:20-21

Helgelse och ofrid går inte ihop, varför gör den inte det? Det är fridens Gud som helgar människans liv. Han gjorde det genom att leva och ge sitt liv för oss. Han gör det genom att ge oss del av sitt liv och låta det fullkomnas i härlighet. Så ger han oss friden. Därför är Paulus slutönskan till församlingen i Thessalonika Må fridens Gud själv helga er helt och fullt, och må er ande, själ och kropp bevaras hela, så att ni är utan fläck vid vår Herre Jesu Kristi ankomst.

Redan profeten visste att de skulle bli så: Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, vår frid var från början försoningens mål. För fridens skull gav den gode herden sitt liv för oss. Detta är kännetecknet på den gode herden. Han ger sitt liv för fåren. Han gör det för fridens skull, för att vi skall veta att vår synd är försonad.

Hans blod kallas som vi läste i vår text det eviga förbundets blod, eftersom det är den gode herdens fridsförbund, som låter oss bo i trygghet mitt i öknen, ja i en orolig och gudsfrånvänd värld.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.