Lämna en kommentar

Jesus bygger sin kyrka

Ryktet om honom spred sig genast överallt i hela Galileen. (Markus 1:28)

Hur mycket pengar behöver Jesus för att sprida sitt evangelium och bygga sin kyrka? Att döma av hur mycket pengar kyrkan använder i hela världen borde det vara många miljoner. Men svaret är: inga pengar alls! Om du tittar i Apostlagärningarna kan du inte hitta en enda insamling som görs för att trygga spridandet av evangelium. Man samlade in pengar för att hjälpa de fattiga, men inte för att sprida evangelium. Ändå växte kyrkan med stormsteg. Folk stödde frivilligt Paulus och Barnabas när de lämnade Antiokia på sin första missionsresa. Men de skulle ha åkt på missionsresa även om de blivit tvungna att betala själva. Så mycket trodde de på evangeliets makt. På samma sätt spred sig utan reklam nyheten att Jesus i Galileen drivit ut en ond ande. Människor strömmade till Jesus för att få veta vad han lärde och varför han kommit.

Inte heller idag kostar det något att berätta för människor om Jesus. Det är bara att börja prata om hans liv och vad han har gjort så får den helige Ande tillfälle att beröra en människas själ. När du och jag står i förbindelse med Guds ord behöver vi inte ens bli uppmuntrade att dela med oss. Det kommer naturligt. Tror du att någon behövde säga till människorna från Kapernaum att de måste gå och berätta vad de hade sett? Inte alls! De gick iväg och letade efter någon att berätta det för.

Vi letar också efter människor att berätta för. Genom tron ser vi så mycket som Jesus har gjort för oss och hela världen. Det får oss att söka efter människor som vi kan dela evangelium med. Tänk på vad du senaste tiden har lärt dig från Bibeln. Finns det någon i ditt liv som du kan berätta det för? Om inte, gå och skaffa en ny vän som behöver höra vad du har att säga. Fråga den personen vad han eller hon vet om Bibeln, om Jesus och hans undervisning. Om personen inte vet så mycket så fråga artigt om du kan få berätta vad du har upptäckt under dina studier. Du kanske blir förvånad. Om de bara får tillfälle skulle många människor älska att få höra dig berätta vad du vet om Gud och hans ord, särskilt när de får höra att det eviga livet inte kostar dem någonting. Jesus bygger sin kyrka genom din kostnadsfria annonsering.

Herre Jesus, ta mina läppar och låt dem fyllas med budskapet från dig! Amen.

(ur Meditations / Bibel och Bekännelse)

Lämna en kommentar