2

Distanskurs i dogmhistoria

Som många av er vet har varken LBK eller Biblicum någon heltidsutbildning i teologi för tillfället. Eftersom LBK fortfarande har en ambition att förbereda män för pastorstjänst försöker vi ändå erbjuda deltidsstudier på distans.

Kyrkoherde Stefan Sjöqvist har nu erbjudit sig att hålla en kurs i kyrkohistoria. Stefan har undervisat i kyrkohistoria tidigare och i samråd har vi bestämt att vi bör börja med en dogmhistorisk översiktskurs. Stefan har valt Bengt Hägglunds Teologins historia som kurslitteratur. Den finns bl.a. att beställa från Adlibris, ISBN: 9789172710283.

Vi vill betona att alla som är intresserade av kyrkohistoria och/eller teologiska studier är varmt välkomna att delta i kursen, oavsett om man har för avsikt att läsa en hel teologisk utbildning eller inte. Lektionerna kommer att hållas via Skype och tid och dag kommer att variera beroende på Stefans arbetsschema, men den första lektionen planeras till vecka 10.

Anmäl dig till Stefan: martin77luther@yahoo.se och sprid gärna den här information till andra som kan vara intresserade.

Med önskan om Guds rika välsignelse
Peter Öman

Kommentarer (2)

  1. Svara
    Lilian says:

    Hej finns det någon möjlighet för en kvinna att läsa Pastoral distans utbildning. Med vänlig hälsning min välsignelse över dig-Lilian

    • Svara
      Stefan Sjöqvist says:

      Du är välkommen!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.